Rogius Advocatuur - wie

Wie

Mr Roger M.H.G. RitzenOprichter van Rogius Advocatuur is Roger Ritzen. Na afronding van zijn studie burgerlijk recht aan de universiteit Amsterdam in 1988 is Roger zich gaan toeleggen op het juridisch bijstaan van MKB (Midden en kleinbedrijf) in Nederland en KMO´s (Klein en middelgrootte ondernemingen) in Vlaanderen.

In 1997 richtte hij zijn eigen advocatenkantoor op dat 15 jaar later uit 4 vennoten en 20 medewerkers bestond. Roger Ritzen heeft zich altijd voor 100% gefocust op het bijstaan van ondernemers, vrij beroepers en particulieren met ondernemingszin.
Hij heeft besloten om met ingang van 1 januari 2014 vanuit Antwerpen en Roosendaal die praktijk verder voort te zetten en uit te bouwen onder de naam Rogius Advocatuur. De uitbouw van de praktijk zal gebeuren met behulp van een kring van zelfstandige specialisten die Roger om zich heen heeft verzameld. De basis is een kleine en niet dure structuur; variabel qua inzet van specialisten, afhankelijk van de behoefte van de klant en de zaak.

Roger Ritzen is als advocaat ingeschreven bij de balie te Breda, Nederland. Vanuit Breda en vanuit het kantoor Antwerpen staat hij Nederlandse klanten op gebied van Nederlands recht bij maar ook in belangrijke mate Vlaamse bedrijven of particulieren die te maken krijgen met Nederlands (ge)recht.

In 2005 heeft Roger Ritzen een door het NMI erkende opleiding in Nederland gevolgd waardoor hij Mediator in Nederland is geworden. In Nederland heeft hij inmiddels een aantal zakelijke mediations succesvol afgerond.

In 2011 is Roger een in België door de Federale Bemiddelingscommissie van het Ministerie van Justitie erkende opleiding tot Bemiddeling (Bmediation) in Vlaanderen gaan volgen en heeft die met succes afgerond, waardoor hij nu in België een erkend bemiddelaar is in burgerlijke- en handelszaken. In Belgie heeft hij inmiddels de eerste bemiddelingen gedaan.

Daarnaast is Roger Ritzen een actief bestuurder bij diverse organisaties alsook vervult hij als consultant interim-management taken bij klanten. Daarin kan hij zijn kwaliteiten en ervaring als bestuurder kwijt maar tegelijk ook de kennis en vaardigheden als bemiddelaar.

Roger Ritzen is direct in de omgang met mensen, analytisch aangelegd en oplossingsgericht, gebaseerd op gezond verstand en begrijpelijke uitgangspunten die vaak ook vertrekpunt zijn van de wetgeving.